Ha kicsit is érdeklődtél a helyes táplálkozás iránt, egész biztosan belefutottál a superfood kifejezésbe.
A „superfood” kifejezés meglehetősen új kifejezés olyan élelmiszerekre utal, amelyek magas tápanyagtartalom mellett kínálnak minimális kalóriamennyiséget. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal.
Quinoa, acai, avocado, maca és társai? De vajon a répa, a hagyma vagy a káposzta is lehet szuperélelmiszer? Ki mondja meg, hogy mi a tuti? Az influenszerek, a szakértők vagy a józan paraszti ész?
Ezen kérdések mentén fogjuk boncolgatni a szuperkaják természetét és hatásait, így egy izgalmas 30 perces előadás-beszélgetésre hívlak titeket.
És még egy fontos dolog: Jelenleg nincs konkrét szabvány, kritérium vagy jogi definíció, amely alapján valami szuperételként kerül besorolásra. A jelenlegi szempontok alapján a szuperélelmiszerek inkább növényi eredetűek.